Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

7 Ιουνίου 2007

Η δίκη στο Πάντειο και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης...

Το σκάνδαλο, η αυτοκάθαρση και οι αντιδράσεις

Του Χρήστου Λουτράδη

''Βαρύς ο Πέλεκυς'' της δικαιοσύνης αναφέρουν πολλά ΜΜΕ για τις ποινές που επεβλήθησαν στους κατηγορουμενους για το σκάνδαλο του Παντείου.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το Πάντειο Πανεπιστημιο λόγω αυτης της αρνητικής δημοσιότητας, τα προηγουμενα χρόνια ήταν στο στόχαστρο μιας εν πολλοίς άδικης κριτικής που ισοπέδωνε την ακαδημαϊκή επάρκεια του ιδρύματος. Μολονότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβήτησει οτι το σκάνδαλο αυτό οχι μόνο έγινε αλλά αποτελεί και μια μελανή περίοδο για την ιστορία του Ιδρύματος, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι το Πανεπιστημιο προέβη σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία αυτο-κάθαρσης που είχε ως αποτελεσμα την παραπομπή των κατηγορουμένων στην Δικαιοσύνη.
Οι αντιρρήσεις μου εστιάζονται στην απουσία προληπτικών μηχανισμών για τον έλεγχο των κονδυλίων στα Πανεπιστημίου μολονότι επί δυο χρόνια συζητάμε για το ζήτημα του Παντείου.
Παράλληλα το εξοντωτικό των ποινών τίθεται υπο αμφισβήτηση όταν αυτή δεν συνοδεύεται απο ανάλογες ποινές σε άλλους κατηγορούμενους για διαφθορά ή όταν οι άγνωστοι και καταφρονημένοι, καθημερινα υφίστανται στις πλάτες τους ποινές εξοτωντικού χαρακτήρα χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχει επαρκές αιτολογία αλλά και αντίδραση απο τον Τύπο οπως στο θέμα των Πρυτάνεων...
Δημοσίευση σχολίου